Η επιχείρηση Athletic IKE εξειδικεύεται στην εμπορία και διάθεση αθλητικών ειδών.

Πρόκειται για μία κατά βάση οικογενειακή επιχείρηση που ιδρύθηκε το 2000. Η έδρα μας βρίσκεται στην πόλη της Χαλκίδας, σ’ ένα από τα κεντρικότερα και πιο εμπορικά σημεία της πόλης (οδός Αβάντων 25), όπου αξιοποιούμε ένα πλήρως ανακαινισμένο και κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο συνολικής επιφάνειας 250τ.μ.

Με ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την πείρα της πολύχρονης δράσης μας, τις καινοτόμες επενδυτικές κινήσεις και τη χρήση πελματογράφου εντός του καταστήματος, προσφέρουμε εξειδικευμένη παροχή υπηρεσιών. Στόχος μας είναι η ολοκληρωμένη κι αποτελεσματική εξυπηρέτησή σας, βάσει των δικών σας, ξεχωριστών αναγκών!

Η Athletic ομάδα μας αποτελείται από μέλη με φιλαθλητική φιλοσοφία και κυρίως αθλητική δράση. Έτσι μπορούμε να σας βοηθήσουμε ουσιαστικά στην επιλογή του κατάλληλου αθλητικού παπουτσιού και των αθλητικών ειδών, που χρειάζεστε για τις καθημερινές και τις πιο ειδικές, αθλητικές δραστηριότητές σας .

Athletic Specialists

Το κατάστημα ATHLETIC απευθύνεται σε επαγγελματίες αλλά και ερασιτέχνες αθλητές ή απλά σε λάτρεις της φύσης και των αθλημάτων. Είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να βρείτε το κατάλληλο παπούτσι για εσάς καθώς γνωρίζουμε πόσο σημαντικό ρόλο παίζει για την καλύτερη στάση του σώματος, το άνετο βάδισμα και την άσκηση σας! Ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών, ιδανικό για εσάς, δεν αυξάνει τόσο την αθλητική σας απόδοση όσο βοηθάει την αποφυγή δυσάρεστων ενοχλήσεων ή ακόμα και τραυματισμών. Η Athletic ομάδα μας αποτελείται από μέλη με φιλαθλητική φιλοσοφία και κυρίως αθλητική δράση. Συνεπώς αναγνωρίζουμε τη σημασία του κατάλληλου παπουτσιού και αφιερώνουμε τον χρόνο που απαιτείται για να επιλέξουμε μαζί το ιδανικό παπούτσι για εσάς.

Βοηθάμε πάντα τον πελάτη μας να επιλέγει το νούμερο του παπουτσιού που του ταιριάζει καλύτερα γιατί και τα πόδια μας αλλάζουν αλλά και οι εταιρείες ή ακόμα και τα διάφορα μοντέλα των εταιρειών παρουσιάζουν διαφορές στα μεγέθη τους. Η απόσταση από το μεγάλο δάκτυλο έως την άκρη του παπουτσιού πρέπει να είναι περίπου μισό εκατοστό ενώ προτείνουμε ο έλεγχος να γίνεται από εμάς με εσάς στη όρθια θέση, γιατί όταν σκύβουμε για να κάνουμε τον έλεγχο, η θέση του ποδιού αλλάζει μέσα στο παπούτσι. Τα παπούτσια πρέπει να τα νιώθουμε άνετα και εφαρμοστά (όχι πολύ σφικτά, όχι πολύ χαλαρά) και δεν θα πρέπει οι ραφές να μας ενοχλούν στο εσωτερικό.

Όλες οι εταιρείες διαχωρίζουν τα παπούτσια τους ανάλογα με την χρήση, τον τρόπο πατήματος των ποδιών και τα κιλά του εκάστοτε αγοραστή. Το κατάστημα μας διαθέτει πελματογράφο, απλό αναλυτή ποδικής καμάρας, που θα λέγαμε ότι αποτελεί την ψηφιακή σφραγίδα των πελατών μας και αποτυπώνει την μοναδικότητα τους. Αν το πόδι σας έχει πλατυποδία ή τείνει να γέρνει προς τα μέσα κατά τη βάδιση ή το τρέξιμο, θα χρειαστείτε ένα ζευγάρι με αυξημένη στήριξη στην ποδική καμάρα. Αν τα πόδια σας γέρνουν προς τα έξω ή έχετε μεγάλη καμάρα, τότε χρειάζεστε ενίσχυση εξωτερικά.

Μετά την αγορά ενός παπουτσιού θα πρέπει να τα φροντίζουμε αφήνοντας τα να στεγνώσουν επαρκώς μετά από κάθε χρήση τους, αποφεύγοντας την απ’ευθείας έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία κατά τη φύλαξη τους. Καλό θα ήταν να αποφεύγεται και το πλύσιμο στο πλυντήριο καθώς με αυτό τον τρόπο αλλοιώνονται οι ιδιότητες των παπουτσιών, όχι η εμφάνιση τους, και επηρεάζονται οι τεχνολογίες τους.

Αν τοποθετήσετε τα παλιά σας παπούτσια σε μια ίσια επιφάνεια, τα κοιτάξετε από πίσω και γέρνουν προς τα μέσα ή προς τα έξω, αν έχουν σημάδια εκτεταμένης φθοράς είναι η ώρα να τα αντικαταστήσετε. Ακόμη όμως κ αν δείχνουν σε καλή κατάσταση εάν έχουν διανύσει πάνω από 800-1200 km (ανάλογα τη χρήση τους) ή αρχίζετε να νιώθετε πόνους στο πέλμα, στους αστραγάλους, στα πόδια ή στα γόνατα, ενώ δεν έχετε αλλάξει τις συνήθειες άθλησής σας, θα πρέπει επίσης να αλλάξετε παπούτσια.